En øv-aften i Vejle

Det blev det man på godt dansk kalder en rigtig øv-aften i Vejle, da det danske kvindelandshold tabte både kamp, andenplads og muligheden for VM-play off

En sort aften i vejle. Foto: Mirko Kappes.

Egentlig skulle der have været spænding til det sidste fløjt, da det danske kvindelandshold kæmpede for sin sidste chance for at nå VM-play off.

Det var der desværre ikke, da den afgørende kamp mellem Ukraine og Wales allerede var blevet spillet og ikke endte med det krævede uafgjorte resultat.

På banen gik det heller ikke Danmarks vej - overhovedet.

Ni minutter inde i kampen scorer Israels nr. 10 Falcon til 1-0 til gæsterne, på og Danmark skulle minimum spille uafgjort for at sikre andenpladsen og dermed alt andet lige slutte en VM-kvalifikation af, der til tider har givet den danske landstræner masser af udfordringer med en stor udskiftning i truppen.

Men det var en kamp, der blot øgede de danske frustrationer på bænken. En første halvleg, hvor de danske piger synes at have svært ved at få spillet til at hænge sammen og en 2. halvleg – godt nok med bedre dansk spil og masser af chancer, men desværre symptomatisk for hele kvalifikationen var effektiviteten foran mål ikke –eksisterende. Flere 100 procents chancer blev brændt og det blev lige ved og næsten. De kæmpede og forsøgte - men lige lidt hjalp det.

Kampen endte 1-0 til Israel scoret på en af deres eneste chancer. Resultatet i Vejle og resultatet på Island betyder som en ærgerlig konsekvens, at Danmark ligeledes mister andenpladsen i gruppen og slutter på en skuffende tredjeplads efter Schweiz og Island. Nok ikke den kamp som 75 kamps jubilar, Sanne Troelsgaard, havde set frem til.

Se landstræner Nils Nielsens reaktion på kampen og det faktum, at Danmarks chance allerede var afgjort inden kampstart - www.facebook.com/kvindefodbold