Det holdt hårdt – men det endte med sejr

Sådan, revanche! I juni 2013 tabte Danmark hjemme i Parken med 0-4 til Armenien, og den plet skulle vaskes af i aften – og det blev den med en 2-1 sejr. Armenerne tog godt nok føringen tidligt i 2. halvleg, men Pierre Emile Højbjerg og Thomas Kahlenberg sikrede den fortjente danske sejr.

Målløs 1. halvleg

Da Danmark sidste år tabte 0-4 i Parken scorede armenerne allerede i det første minut, og det sørgede en påpasselig dansk defensiv for ikke gentog sig iaftenens kamp. Generelt var det danske forsvar årvågne og på plads, og hvis man ser bort fra en enkelt situation efter 12 minutter, hvor Ghazaryan var ligeved at slippe fri i feltet, så tillod forsvaret ikke gæsterne at komme frem til nogen chancer.

Samtidig lagde danskerne et pænt pres på Armenien, og i store dele af halvlegen blev bolden spillet rundt om armenernes straffesparksfelt – og skalArmenien roses for noget i 1. halvleg, så må det være, at de stillede med en uhyre tæt og kompakt defensiv, samt at de stille og roligt fik hevet farten udaf det danske spil.

Danmark kom til chancer, men ærgerligt nok, så endte ingen af dem bag Berezovski i det armenske mål. De største chancer til Danmark tilfaldt ChristianEriksen med et fint skud lige på keeperen, Nicklas Bendtner fik chancen på et indlæg fra Lasse Schöne – men skød et stykke ved siden af, Andres Bjellandhavde muligheden efter et hjørnespark – men headede ved siden af og kort efter fik Bjelland headet bolden hen til Christian Eriksen – men hans hovedstødendte i en klump af armenske spillere.

Danmarks største chance var efter 34 minutter, hvor Nicolai Boilesen takket være en energisk fight endte med at komme til skud, men desværre bankede hanbolden lige forbi mål.

Alt i alt en fornuftig dansk halvleg - om end målene udeblev, men også ros til Armenien – dels fik de taget farten ud af kampen og dels fik de, specieltHenrikh Mkhitaryan, flere gange vist, at de så absolut også er et godt fodboldhold.

Armensk føring – men dansk sejr

De sidste 45 minutter begyndte mere eller mindre, som de første 45 var sluttet, Danmark havde bolden, Michael Krohn-Dehli fik et skud blokeret – men såpludselig skete det som ikke måtte ske. Den danske defensiv fik ikke dækket op og for Henrikh Mkhitaryan, han tog et træk til venstre og udplacerede KasperSchmeichel med et velplaceret skud.

Den armenske føring var ikke lige efter spil og chancer, men Danmark fik heldigvis hurtigt rystet gæsternes føring af sig, og blot to minutter efter sendteMichael Krohn-Dehli bolden i mål – ærgerligt nok var der bare vinket offside. Armenernes mål satte gang i kampen, Danmark blev ved med at angribe, mensArmenien flere gange var ved at tilspille sig gode muligheder – en af gangene måtte Kasper Schmeichel ud i en klasseaktion og snuppe bolden i en tacklingpå Henrikh Mkhitaryan.

Lige inden der var spillet en time kom Jores Okore og Lasse Vibe på banen i stedet for Simon Kjær og Lasse Schöne, og Lasse Vibe havde ikke været på banenmange minutter før han følte sig snydt for et straffe - dommerens fløjte forblev dog tavs, hvilket var den korrekte kendelse.

Efter 65 minutter brød jublen blandt de 20.141 tilskuere løs, for der udlignede Pierre Emile Højbjerg til 1-1. Et langt indkast endte efter et par forsøghos Pierre Emile Højbjerg, og fra en position lige udenfor feltet hamrede han bolden i kassen. Flot mål af den unge dansker.

Udligningen satte endnu mere gang i kampen, Armenien var i høj grad med i kampen, og havde et par farlige forsøg, blandt andet da de snittede et frisparksnert forbi mål. Christian Eriksen var i den anden ende tæt på med et frispark, Lasse Vibe blev atter væltet i feltet og i det hele taget skete der en delpå banen.

I det 80. minut kom så det, som hovedparten af tilskuerne håbede på, nemlig endnu et dansk mål. Nicklas Bendtner fik en bold i dybden, han slog et perfektindlæg ind i panden på Kahlenberg, der takkede for indlægget med scoringen til 2-1.

Efter scoringen trak Danmark sig lidt tilbage, og afholdt i det store hele Armenien fra at komme tæt på en udligning. Kahlenbergs mål var kampens sidste,og derfor endte det med en fortjent dansk 2-1 sejr.

Resterende EM-kvalifikationskampe

Albanien-Danmark (11. oktober 2014), Danmark-Portugal (14. oktober 2014), Serbien-Danmark (14. november), Danmark-Serbien (13. juni 2015), Danmark-Albanien(4.september 2015), Armenien-Danmark (7. september 2015), Portugal-Danmark (8. oktober 2015).

Danmark-Armenien 2-1 (0-0)
0-1 Henrikh Mkhitaryan (49’), 1-1 Pierre Emile Højbjerg (65’), 2-1 Thomas Kahlenberg (80’)
Gule kort: Pierre Emile Højbjerg (54’), Artur Edigaryan (75’)
20.141 tilskuere i Telia Parken i København

Den danske startopstilling:

(4-3-2-1): Kasper Schmeichel - Peter Ankersen, Simon Kjær (Jores Okore 57’), Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen - William Kvist Jørgensen (ThomasKahlenberg 74’), Michael Krohn-Dehli, Pierre Emile Højbjerg - Lasse Schöne (Lasse Vibe 57’), Christian Eriksen - Nicklas Bendtner.

Ikke benyttede spillere:Stephan Andersen, Nicolai Oppen Larsen, Rasmus Würtz, Andreas Cornelius, Jonas Knudsen, Kasper Kusk, Jakob Poulsen, Daniel Wass, Leon Andreasen.

Dommerne

Dommer: Alexandru Dan Tudor (ROU)
Liniedommere: Aurel Onita (ROU) og Octavian Sovre (ROU)
4. dommer: Adrian Stefan Ghinguleac (ROU)
Additional Assistant Referees: Pavel Cristian Balaj (ROU)
Sebastian Constantin Coltescu (ROU)

Statistiske vinkler EFTER kampen mod Armenien:

• Danmark havde for første gang siden 30. marts 2005 11 spillere i startopstillingen, der alle repræsenterede en udenlandsk klub.
  • For 10. EM-kvalifikationsturnering i træk fik Danmark point i den første kamp (5 sejre og 5 uafgjorte).
  • Pierre Emile Højbjerg scorede Danmarks mål nr. 100 på hjemmebane i EM-kvalifikationsturneringerne.
  • Thomas Kahlenberg scorede sit 5. mål for Danmark og har nu scoret i kvalifikationen til EM 2008, 2012 og 2016.
  • Samtlige 8 landskampe afviklet den 7. september har betydet ingen nederlag til Danmark. Samtlige 5 sejre er faldet i København.