B93/HIK/Ryparken siger farvel til 3F Ligaen

B93/HIK/Ryparken har meddelt DBU, at det ambitiøse klubsamarbejde ikke længere vil være at finde i landets bedste kvinderække. DBU’s bestyrelse vurderer konsekvensen for ligaen.



Ambitionerne var store, da B93/HIK/Ryparken (tidl. Skjold) gik sammen om at skabe en ny og markant kvindeklub i København i efteråret 2012.

Et ambitiøst fodboldprojekt, der nu er fortid på Østerbro – i hvert fald i landets bedste kvinderække.

Dags dato har klubben således meddelt DBU, at overbygningssamarbejdet trækker sit hold fra 3F Ligaen. En afgørende grund er ifølge klubben, at sommerens spillerflugt har gjort, at holdet i efteråret har bestået af meget unge spillere, der endnu ikke har alderen til seniorbold:

”Samarbejdet mellem klubberne blev startet for at give piger og kvinder mulighed for at få samme vilkår som drenge og mænd, hvilket har været svært. Projektet er nu løbet tør for kræfter, penge og spillere. De drivende kræfter omkring holdet har ikke mere energi til at skaffe de nødvendige ledere og penge,” lyder det således i den pressemeddelelse, som klubben offentliggør her til aften efter en orientering til spillertruppen.

Hvilke konsekvenser B93/HIK/Ryparkens farvel til 3F Ligaen har, vil DBU’s bestyrelse efterfølgende tage en beslutning om - herunder også, hvilken betydning det får for 1. division. Udtrækningen har ingen konsekvenser for overbygningens hold i U17 Pige DM, som fortsætter i turneringen, dog fremadrettet under navnet FA København.

DBU Københavns bestyrelse vil ligeledes tage stilling til, hvorvidt FA København (Ryparken) kan fortsætte sæsonen i Serie 1. 

Log ind