Vibes første mål sikrer Danmark 1-1

Det lignede længe en albansk 1-0 sejr, men endnu engang viste Morten Olsen at han – med de rette indskiftninger – kan ændre slagets gang og sikre Danmark point. Indskiftede Lasse Vibe sikrede nemlig Danmark det ene point med sit første landskampsmål efter 81 minutter.

Albansk føring ved pausen
Hjemmeholdet lagde fra første fløjt et tungt pres på danskerne, og havde også tidligt en appel for straffespark – men der var ikke straffe, hvilket også var hvad dommer Viktor Kassai vurderede. Men selv om end albanerne pressede på, var den danske defensiv hvor den skulle være – og fik tidligt i opgøret afvist albanerne.

Den første danske mulighed kom efter knapt 10 minutter, hvor Simon Kjær fik hovedet på et frispark – det var dog ikke noget, der overraskede den albanske keeper Berisha. Blot to minutter senere var Krohn-Dehli lige ved af komme til skud efter et fint angreb – men en albansk fod kom i vejen til allersidst.

Efter knapt et kvarters spil var gassen gået af det albanske presspil – og i stedet var det Danmark der stille og roligt begyndte at sætte sig på spillet. I det 18. minut trak Christian Eriksen på tværs af feltet, afdriblede flere albanere og kom til en fin skudmulighed, desværre skød Eriksen et pænt stykke over mål. Yussuf Poulsen fik kort efter også en mulighed, men højt presset kunne han ikke rigtigt komme til en fornuftig skudmulighed.

Omkring den halve time var tempoet i kampen gåen en smule ned, og ingen af holdene kunne for alvor komme frem til nogen chancer – og det begyndte at ligne en målløs halvleg – lige indtil det 38. minut, hvor Ermir Lenjani sluttede en lang løbetur frem ad banen med et langskud. Det snittede desværre Simon Kjær på en sådan måde, at bolden lige præcis sneg sig forbi Kasper Schmeichel. Scoringen frembragte naturligvis stor ærgrelse i den danske defensiv, men logisk nok også stor jubel på Elbasan Arena.

Efter målet var der et par halve chancer til begge hold – men det blev ved den ene scoring til Albanien i 1. halvleg. Det var en generelt lige halvleg, og der var ingen tvivl om, at de gange hvor Danmark var farligst, var i de situationer hvor de hvidklædte danskere fik fart i bolden og fik kombinationsspillet til at flyde.

Første landsholdsmål af Lasse Vibe sikrer 1-1
Fra 2. halvlegs start var Yussuf Poulsen erstattet med Lasse Vibe, men der gik lidt tid før Göteborg-spilleren fik vist sin farlighed. Det hang mest sammen med, at albanerne fik trukket tempoet ud af kampen, og at Danmark derfor slet ikke kom frem til nogle chancer.

Men i det 55. minut vist Vibe farligheden. Han løb perfekt i dybden, og skulle måske have afsluttet selv, men i stedet for forsøgte han at spille en fri Bendtner foran mål – den aflevering blev blokeret af Lorik Cana, og var tæt på at gå i mål – desværre tog bolden stolpen og sprang i spil igen. Albanerne var dog også tæt på scoring, for blot fire minutter efter stolpeskuddet, fik to albanere måske generet hinanden for meget, for resultatet var i hvert fald, at den store chance blev headet forbi af Balaj.

Hvis Albaniens plan var at stå langt tilbage med alle mand, lure på kontra og trække tempoet ud af kampen, så lykkedes det ganske godt. Men 20 minutter tilbage af kampen, fik Uffe Bech debut, i det håb om offensiv-spilleren fra FC Nordsjælland kunne åbne den albanske defensiv. Minuttet efter Uffe Bechs indskiftning var det tæt på en scoring, det var dog Albanien og Lenjani der var tæt på – han skød dog lige forbi.

Med lidt over 10 minutter igen begyndte Danmark at presse mere og mere på. Morten Olsen prøvede at ændre lidt fra bænken - Kahlenberg afløste Højbjerg – og blot to minutter efter var der udlignet. Bendtner slap igennem albanernes defensiv efter et par gode træk, blev fældet, men i stedet for at dømme straffespark lod dommer Viktor Kassai spillet fortsætte – og Lasse Vibe sendte stensikkert bolden i mål til 1-1.

Efter udligningen var det Danmark der var i teten, og ingen tvivl om, at det var Danmark der gik efter sejren – mens Albanien virkede forholdsvis tilfredse med det ene point. Med fem minutter tilbage af ordinær tid forsøgte Uffe Bech sig med et saksespark – han ramte desværre ikke bolden. Bendtner forsøgte sig kort efter med en fiks hælaflevering, men ærgerligt nok snød han ikke den albanske mur foran feltet.

I kampens allersidste sekunder var Lasse Vibe lige ved at sikre Danmark alle tre point, men den albanske keeper Berisha hev en flot redning ud af ærmet. Ærgerligt for Danmark og Lasse Vibe, men alt i alt var 1-1 vel et fair resultat.

Resterende EM-kvalifikationskampe
Danmark-Portugal (14. oktober 2014), Serbien-Danmark (14. november), Danmark-Serbien (13. juni 2015), Danmark-Albanien (4.september 2015), Armenien-Danmark (7. september 2015), Portugal-Danmark (8. oktober 2015).

Albanien-Danmark 1-1 (1-0)
1-0 Ermir Lenjani (38’), 1-1 Lasse Vibe (81’)
Kampen spillet på Elbasan Arena, Elbasan

Den danske startopstilling:
Kasper Schmeichel – Peter Ankersen (71’ Uffe Bech), Simon Kjær, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen – Pierre Emile Højbjerg (79’ Thomas Kahlenberg), William Kvist, Michael Krohn-Dehli – Yussuf Poulsen (46’ Lasse Vibe), Nicklas Bendtner og Christian Eriksen.

Ikke benyttede spillere: Jores Okore, Lars Jacobsen, Martin C. Braithwaite, Kian H. Hansen, Lasse Schöne, Stephan Andersen, Simon Busk Poulsen, Jakob Poulsen, Jesper Hansen

Dommerne
Dommer: Viktor Kassai (HUN)
Liniedommere: György Ring (HUN) og Vencel Tóth (HUN)
4. dommer: Robert Kispal (HUN)
Additional Assistant Referees: Tamás Bognar (HUN) og Mihaly Fabian (HUN)

Statistiske vinkler EFTER kampen mod Albanien:
  • William Kvist spillede sin anden landskamp som anfører fra start og fejrede samtidig sin landskamp nr. 50 som den 44. danske landsholdsspiller (og den første siden Daniel Agger i august 2012).
  • Yussuf Yuraray Poulsen blev debutant nr. 784 på det danske A-landshold og den blot anden spiller fra årgang 1994 (Viktor Fischer var den første).
  • Uffe Bech debuterede også på det danske landshold og blev FC Nordsjællands danske landsholdsspiller nr. 12 og den første siden Patrick Mtiliga for to år siden.
  • Lasse Vibe scorede sit første mål for Danmark og blev den anden spiller til at score for Danmark repræsenterende en svensk klub (Søren Larsen var den første).