U17 pigerne videre med maksimum point

De danske U17-piger vandt i dag den tredje og sidste kamp ved EM kvalifikationsrunden i Skopje. Det blev til en 2-0 sejr over Tyrkiet, og Danmark er dermed videre med maksimum point og en målscore på 23-0.



Det var nogle glade danske spillere efter dagens sejr over Tyrkiet - den tredje ud af tre mulige under EM-kvalifikationen i Makedonien. Danmark er dermed klar til forårets Elite Round. Foto: DBU.



Efter to storsejre over henholdsvis Makedonien og Kasakhstan forventede holdet et mere jævnbyrdigt opgør i dagens kamp mod Tyrkiet. Alle piger var dog indstillede på at hive en sejr hjem og dermed sikre sig 1. pladsen i puljen.

Danmark er fra første fløjt mest på bolden, men laver mange fejl og har generelt svært ved at få flow i spillet.

Dette giver tyrkerne blod på tanden, og de virker bestemt ikke ufarlige i deres omstillinger. Trods en lidt fumlende og stressende start kommer de danske piger frem til fine målchancer, men skarpheden mangler hos de danske angribere. Efter 15 minutter lykkes det endelig, at få bolden over stregen. Laura Frank dukker op ved bagerste stolpe og header bolden i mål, efter et hjørnespark. 15 minutter senere har Signe Bruun en god scoringsmulighed efter et flot gennemspillet angreb, men det forbliver 1-0 ved pausen.

I 2. halvleg har pigerne fortsat problemer med at styre bolden på den meget ujævne bane. Danmark skaber ikke de store målchancer indtil midtvejs i 2. halvleg, hvor Mille Gejl spiller bolden i dybden til Signe Bruun - hun tager et træk ind i banen og spiller bolden på tværs til Freja Sunesen, der sikkert gør det til 2-0.

En stor forløsning for de danske piger, der herefter skaber flere gode målchancer, men det bliver ikke til flere mål i dagens kamp.  Pigerne kæmper godt hele vejen igennem og får den ønskede sejr. De kan nu rejse hjem med masser af selvtillid i bagagen og se frem mod eliterunden i foråret.

Det var også en glad og lettet U17-landstræner, der gav denne kommentar efter kampen mod Tyrkiet:

”Kampen i dag var desværre ikke pigernes bedste. Vi traf ofte de forkerte beslutninger og var derfor vores egen værste fjende i dag. Når det så er sagt, må jeg også rose pigerne for endnu en sejr, hvor vi igen skaber mange chancer på en helt umulig bane og igen holder nullet," lød det fra Damgaard, der fortsatte:

"Vi havde tre mål for turneringen - for det første at kvalificere os til Elite Round, dernæst at vinde puljen og til sidst at ende i 1. seedningslag til lodtrækningen den 20. november. De to første mål er nået, og så må vi se om en målscore på 23-0 ikke er nok – det håber jeg! Alt i alt er jeg meget tilfreds med det arbejde. pigerne har leveret i denne EM kvalifikationsrunde. Nu skal de hjem i klubberne og fortsætte det hårde arbejde, inden det går løs til Elite Round i midten af april,” sagde Anders Damgaard efter kampen.

Den 20. november er der lodtrækning til forårets Elite Round, hvor det afgøres hvilke lande de danske U17-piger skal møde. 

Kamprapport

Hold

U17-pigelandsholdet

Kamp

Tyrkiet-Danmark

Tid

21.10.2014

Sted

Boris Trajkovski Stadium, Skopje

Status

EM kvalifikation

Resultat

0-2

Tilskuere

-

Dommer

Ifeoma Kulmala, Finland

Linjedommere

Piia Jantii, Finland og Biliana Milanova Antanasovski, Makedonien

4. dommer

Irena Velevackoska, Makedonien

Startopstillingen

Nr.

Spiller

Klub

1

Katrine Jacobsen

Team Viborg

3

Laura Frank

Team Viborg

4

Maria Thomsen

OB

6

Signe Bruun ©

Fortuna Hjørring

7

Michele Hannibaldsen

OB

9

Freja Klitgaard

Team Viborg

10

Mille Gejl

Varde IF

14

Emma Andersen

IK Skovbakken

15

Tanja Hymøller

Team Viborg

17

Anne Katrine Hansen

Team Viborg

18

Freja Sunesen                     

Vildbjerg

Kampforløb

Min

Status

Spiller

15

0-1

3. Laura Frank

51

Gult kort

7. Michele Hannibaldsen

60

0-2

18. Freja Sunesen

Udskiftninger

Min

Ind

Ud

41

12. Freja Sørensen

9. Freja Klitgaard

41

8. Cecilie Struck

4. Maria Thomsen

67

13. Christina Lauridsen

15. Tanja Hymøller

Ikke benyttet

2

Sandra Normann

Team Viborg

5

Line Kudsk

Næsby Boldklub

11

Amanda Munk

FA København

16

Christina Jensen

BSF



Log ind