U17: Dansk storsejr over Makedonien

De danske U17-piger åbnede EM-kvalifikationsturneringen i Skopje med en storsejr på 10-0 over Makedonien.

.

Den danske start 11'er til dagens kamp mod Makedonien. Foto: DBU.

Det var tydeligt, at de danske piger var klar fra start – de stod højt på banen og formåede at holde bolden på den makedonske banehalvdel.

Der skulle gå 10 minutter, før Signe Bruun kunne gøre det til 1-0 med en fiks hælscoring efter et flot forarbejde af Mille Gejl. To minutter senere er Freja Klitgaard på pletten og gør det til 2-0. Bare minuttet efter har Tanja Hymøller en flot aktion på højre kant og bolden ender hos Freja Klitgaard, der sikker udbygger den danske føring. Makedonien virkede tunge og gav de danske piger meget plads på banen. Freja Klitgaard var i målhumør, og efter 20 minutter står hun igen rigtig placeret og bliver noteret for sit tredje mål i kampen.

26 minutter inde i 1.halvleg kommer Mille Gejl fri på højre kant, hun sparker bolden præcist ind i panden på Signe Bruun, der gør det til 5-0. Maria Thomsen vil også lege med i målscoringen, og efter et hjørnespark i højre side sætter hun indersiden på og gør det sikkert til 6-0.

Danmark fik en chance for at komme yderligere foran på et straffespark i 1. halvlegs overtid, men Signe Bruun misbrugte denne mulighed og pigerne kunne gå til pause med en 6-0 føring.

Selvom det efter pausen tog lidt tid at få flere mål på tavlen, så fortsatte den danske dominans. Christina Lauridsen skulle kun bruge to minutter på banen før hun havde bragt Danmark på 7-0. Freja Sørensen, der også var kommet på banen i 2. halvleg, sender bolden i nettet med en kølig inderside efter 75 minutter. Minuttet senere udnytter Laura Frank et dansk staffespark inden Tanja Hymøller kort før tid scorer til slutresultatet 10-0.

De danske piger var klart overlegne i alle spillets facetter, de skaber masser af chancer og udviser stor gejst og vilje.

”Stor ros til pigerne for at holde fokus og koncentration hele kampen igennem til trods for begrænset modstand fra de makedonske piger. Det glæder mig at se, at vi scorer nogle mål som vi har trænet på. I dag skal vi naturligvis nyde sejren, men turneringen er langt fra slut endnu – vi skal fra i morgen have fuld fokus på lørdagens kamp,” udtaler U17 landstræner Anders Damgaard efter sejren over Makedonien.

Danmark møder Kasakhstan på lørdag kl. 13.30.