Sjov vej til flere frivillige

I Frederikssund IK har de fået flere frivillige i klubben ved at udbyde Fodbold Fitness for kvinder i deres bedste alder.

I en lille by i Danmark er der startet et ret så unikt fodboldhold. Frederikssunds Momsehold, kalder de sig.

Bedstemor med bold i

Fodbold er sundt. Det var budskabet i Go’ Aften Danmark, som Aase Hansen så en hverdagsaften, hvor to ældre mænd talte med studieværten og en forsker fra Københavns Universitet om et nyoprettet fodboldhold for prostatapatienter og mænd med forhøjet blodtryk.

”Da jeg så det indslag tænkte jeg straks: Det var en god måde at komme det forhøjede blodtryk til livs, som jeg selv døjer med. Det måtte jeg også prøve,” fortæller Aase Hansen, initiativtager til Fodbold Fitness-holdet for kvinder +60 år i Frederikssund.

Aase Hansen, som ikke tidligere har spillet fodbold i klubregi, kontaktede efter udsendelsen Frederikssund IK, og de fik i samarbejde med det lokale aktivcenter for ældre lavet en aftale med DBU og oprettet et hold.

Glemmer skavanker

Inden holdet startede, var der flere af spillerne som fortalte Aase Hansen, at de slet ikke kunne løbe.

”Når jeg så ser, hvordan de i dag farer rundt på den bane, så har de vist glemt alt om det. Så snart bolden er med, glemmer vi alt om, at vi rører os. Og jeg er blevet meget overrasket over det velbefindende, som det giver. Vi er helt høje, når vi er færdige – og hvis vi fik lov er jeg faktisk sikker på, at vi sagtens kunne spille i to timer frem for én,” griner 66-årige Aase Hansen.

Fodbold Fitness-holdet i Frederikssund spiller én gang om ugen i én time.

Kontingent i kager

Spillerne på det unikke fodboldhold betaler ikke kontingent, da et af hovedprincipperne hos samarbejdspartner Lundebjerggård aktivitetscenter for seniorer er, at det bygger på frivillighed og gratis tilbud.

”Derimod kan spillerne bidrage med en hel del til klubbens mange frivillige opgaver som at bage en kage, hjælpe til ved klubbens 1. holdskampe og diverse andre arrangementer. Indtil videre er jeg virkelig imponeret over, hvordan de går til den på banen,” fortæller Christina Koefoed-Hansen fra Frederikssund IK.

Til gengæld for gratis kontingent har holdet lavet en aftale med klubben om, at spillerne skal være behjælpelige med frivilligt arbejde et par gange om året.



66-årige Aase Hansen i den cheriserøde trøje yderst til venstre er holdets yngste spiller – otte år yngre end den ældste. Foto: David Foli, Politikens Lokalaviser.


Der er kamp om bolden, når kvinderne til sidst i træningen spiller kamp. Selvom det som udgangspunkt hedder gå-fodbold, har de svært ved at holde sig nede i tempo, fortæller Aase Hansen. Foto: David Foli, Politikens Lokalaviser.

Læs artiklen "Mormor skal på banen" i Lokalavisen Frederikssund.

Læs mere om Fodbold Fitness og de fire konsulenter.

Fodbold Fitness arrangeres i samarbejde med DBU og er støttet af Nordea-fonden. 

Følg Fodbold Fitness på Facebook.


Log ind