God dialog om fodboldens udfordringer

Cirkusbygningen i København var ramme om weekendens fællesmodul for klubformænd fra hele Danmark. Faciliteter, affolkning i yderområde og frivillighed var nogle af de temaer som formændene diskuterede.


Der var masser af netværk og dialog, da formandsklubber fra hele landet var samlet til fællesmøde i København. 

Der var masser af netværk og debat, da formandsklubberne afholdte et afsluttende fællesmodul med fokus på fodboldens udfordringer i Danmark. DBU Københavns formand, Henrik Ravnild, åbnede fællesmodulet inden Københavns Overborgmester, Frank Jensen og Kultur og Fritids borgmester i København, Carl Christian Ebbesen, fortalte om Københavns ambitioner for det kommende EM værtskab i 2020, og om storbyernes udfordringer på facilitetssiden.

Debatten om faciliteter gik direkte over i en debat om den nye skolereform, da Undervisningsminister, Christine Antorini, stod klar til at svare på spørgsmål om den nye skolereform. De mange gode og relevante spørgsmål fra deltagerne samt deres engagement glædede ministeren:

-Jeg synes der var mange gode pointer og ting som vi kan arbejde videre med. Det er dog vigtigt at fodboldklubberne selv kommer på banen og går i tæt dialog med både skoleledere og kommuner omkring de udfordringer de oplever. Det er nogle meget konkrete udfordringer jeg hører omkring transport og mødetider. De ting skal vi selvfølgelig finde en løsning på, og her er vi i dialog med både DBU og DIF, sagde Undervisningsministeren, der også mindede klublederne om at bevare optimismen og se mulighederne i den nye reform.

Lørdag eftermiddag fik deltagerne en masse faglige input med interessante foredrag om frivillighed, fastholdelse og rekruttering af ungdomsspillere samt oplæg om hvordan man plejer sit netværk. En fodboldfaglig lørdag blev afsluttet med middag i Cirkusbygningen inden deltagerne stod klar søndag morgen, for at lytte til DBU’s ledelse ved Formand Jesper Møller og Administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer. Her var emner som matchfixing og frivillighed på programmet inden alle formænd fik mulighed for at gå i én til én dialog med DBU ledelsen, der stillede sig til rådighed for klubformændene i 2 timers speed dating.

Hos deltagerne var der stor begejstring for fællesmodulet, der gav klublederne nye vinkler og ideer:

 -Det har været en rigtig god oplevelse, hvor jeg har fået en klar fornemmelse af at være en del af et stort fællesskab. Den åbenhed som har præget arrangementet og de mange faglige input, har givet mig en klar idé om hvad jeg skal arbejde videre med i vores klub i den kommende tid, siger formanden fra Næstved IF, Tina Højlund Petersen.  

Arrangementet i København markerede afslutningen på 2 år med lokale formandsklubber i hele Danmark. Og både de lokale netværksklubber og fællesmodulet er noget man skal bygge videre på, hvis det står til DBU’s Formand Jesper Møller:

-Det er helt tydeligt at formændene har været begejstret for netværksdannelsen. Det at man mødes med nogle, der har samme udfordringer som en selv giver utroligt meget, fordi man kan hjælpe hinanden og få nye ideer og løsninger på problemerne. Samtidig hører vi også at udfordringerne i København og Jylland er meget forskellige i forhold til faciliteter og rekruttering af spillere. Ved at være samlet får vi også indblik i hinandens hverdag, hvilket giver langt større forståelse og sammenhængskraft.

Log ind