U19: Rezan Corlu sikrer dansk sejr

Danmark snuppede alle tre point i EM-kvalifikationskampen mod Albanien i Portugal, hvor Rezan Corlu scorede kampens eneste mål. Wales på fredag er næste hurdle på vej mod forårets Eliteround.

U19-landsholdet efter 1-0 sejren over Albanien

U19-landsholdet efter sejren over Albanien. Foto: Steen Gleie, DBU

Danmark fik fuldt udbytte resultatmæssigt, da U19-landsholdet i den første af tre kampe ved kvalifikationsrunden i Portugal slog Albanien 1-0.

Det blev en hård dyst på en tung og langsom bane, der til tider drillede det danske opspil noget. Danmark måtte arbejde hårdt for at få en velfortjent sejr i hus.

Kampen startede med et albansk hold, der sad hårdt på danskerne og prøvede at trække tempoet ud af kampen og bryde den danske rytme.

Alligevel kom Danmark frem til nogle gode chancer og specielt på standard situationer var danskerne farlige. Det udmøntede sig blandet andet i et hovedstød på stolpen.

Som halvlegen skred frem fik Danmark mere styr på spillet og prøvede ihærdigt at åbne det albanske forsvar. Men 0-0 ved status efter de første 45 minutter.

Anden halvleg startede som første. Danmark dominerede og et albanerne forsøgte at trække tempoet ud af kampen.

Men efter 57 minutter lavede Rezan Corlu en lille genistreg og afdriblede tre mand og lagde bolden i nettet.

Det tvang albanerne længere frem, men åbnede også for danske omstillinger og to gange var Danmark tæt på at udbygge føringen.

Kampens afslutning blev hektisk, men danskerne red fint stormen af og hev en sejr i hus.

Efter kampen sagde landstræner Bent Christensen Arensøe:

”Det var en svær første kamp, hvor vi virkede nervøse. Til trods for dette arbejdede vi godt og prøvede at spille så godt, som vi kunne på en svær bane. Ydermere holder vi dem væk fra chancer. Og det var godt at få tre point med fra i dag. Nu har vi rystet nerverne af os og med en svær start er vi nu i gang," slutter landstræneren.

Næste opgave er Wales på fredag kl 11:00 lokal tid.