U19 Kvinder: Oppe mod de bedste

Det danske U19 kvindelandshold tog lørdag eftermiddag hul på den årlige La Manga Cup i Spanien. De danske piger var på dagen oppe imod en bedre modstander og tabte 2-0 til de forsvarende verdensmestre fra Frankrig.

Den danske startopstilling til kampen mod Frankrig.

La Manga på den spanske sydøstkyst har i år vist sig fra sin bedste side. De danske U19 piger åbnede årets træningsturnering mod de forsvarede (red. på årgangen) franske verdensmestre i bagende solskin og på et fint græstæppe, som i den grad indbød til en god fodboldkamp – og det var lige præcis, hvad det blev.

Kampen var bare fem minutter gammel, da kampens første gode chance opstod. Det var Nicoline Sørensen, som brød igennem på højresiden og med et fladt indlæg finder hun Kamilla Ø inden foran målet. Desværre gik afslutningen et stykke over det franske mål.

Næste store chance opstod små 10 minutter senere – denne gang i den anden ende af banen. Frankrig spiller en god bold i dybden og den franske angriber har taget løbet. En manglende dømt offside giver dermed en fransk friløber, men heldigvis kommer Maria godt ud af målet og afværger situationen med en flot redning.

Så godt gik det desværre ikke otte minutter senere, da Frankrig fanger danskerne i en omstilling, der igen udløser en friløber. Denne gang scorer den franske angriber sikkert til 1-0 – og ikke nok med det, så bliver Maria i den danske mål ramt i situationen og må senere lade sig udskifte i pausen.

Resten af første halvleg byder på godt spil i et højt tempo, hvor der bliver arbejdet stenhårdt – ikke mindst fra de danske spillere. Første halvlegs sidste gode mulighed tilfaldt Rikke Sevecke, som kom højest på et hjørnespark. Hovedstødet går desværre uden om stolpen.

Pausen brugte landstræner Søren Randa-Boldt til at skifte friske kræfter ind. Naja erstattet Maria i målet, som fik et slag på armen i forbindelse med scoringen. Derudover kom de unge kræfter på banen i form at Emilie Henriksen og Signe Schioldan, som erstattede Marie Maj og Kamilla Ø, der begge havde løbet rigtig mange meter i løbet af de første 45 minutter.

Indskiftningerne gav fornyede kræfter og det var dermed et godt dansk hold, som kom på banen efter pausen. De danske piger fik flere gange sat franskmændene under hårdt pres og kom også frem til et par gode muligheder.

Som halvlegen skred frem fik Frankrig dog bedre styr på kampen og midtvejs i halvlegen blev stillingen udbygget til 2-0. Et flot mål, hvor Sandie Toletti snød et par danskere og sparkede bolden sikkert ind bag en chanceløs Naja i målet.

I kampens sidste 20 minutter kom nogle trætte danskere til at løbe meget efter bolden og Frankrig kørte sikkert 2-0 føringen i hus.

"Vi pressede godt i første halvleg, men som kampen skred frem blev vi trætte og fik svært ved at holde i bolden - og så fik vi ikke udnyttet vores chancer i dag", lød det fra en træt Rikke Sevecke efter kampen. Hun ser nu frem mod en ny opgave på mandag, hvor Irland venter. "Vi er optimistiske. Vi spillede 2-2 mod dem i efteråret, så det bliver igen helt sikkert en tæt kamp. De spiller dog mere fysisk, men er ikke helt så gode på bolden som Frankrig. Så vi skal ind og styre spillet - og så skal vi ud og vinde."

De danske pigers næste kamp mod Irland på mandag kl. 18:00, kan følges på live-update på www.facebook.com/kvindefodbold