MENU

Richard Møller Nielsen hædres på Wembley

To store fodboldpersonligheder – Sir Tom Finney og Richard Møller Nielsen - mindes før landskampen England-Danmark onsdag aften på Wembley.


Tidligere europamester og landsholdsspiller under Richard Møller Nielsen med det sørgebind, de aktuelle landsholdsspillere, trænerne og lederne vil bære under kampen mod England onsdag aften.


Tidligere landstræner Richard Møller Nielsen døde 13. februar 76 år gammel efter trekvart års sygdom.

Richard Møller Nielsen blev som træner for landsholdet, der vandt Europamesterskabet i fodbold i 1992, sammen med sine spillere kollektivt optaget som deførste medlemmer af Fodboldens Hall of Fame i 2008 sammen med Michael Laudrup som Danmarks bedste landsholdsspiller gennem tiden.

I lørdags blev Richard Møller Nielsen post mortem også individuelt optaget i Fodboldens Hall of Fame efter en rørende, personlig introduktionstale aftidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel.

Udover titlen som Europamester sikrede Richard Møller Nielsen også Intercontinental Championship-titlen i 1995 og førte i sine 65 A-landskampe som officiellandstræner holdet til 34 sejre, 17 uafgjorte og kun 14 nederlag.

Otte af kampene med det daværende OL-landshold (1987-1988) var kvalifikationskampe, som på grund af de hyppigt ændrede regler for spilleberettigelse havdestatus af A-landskampe. Med seks sejre, én uafgjort og ét nederlag og en imponerende målscore på 25-3 i de otte kampe bringer det Richard Møller Nielsensop på 73 kampe som ansvarlig i A-landskampe.

Med 40 sejre, 18 uafgjorte og kun 15 nederlag og med en målscore på 115 mål mod 55 i de 73 kampe er Richard Møller Nielsen den suverænt mest vindendetræner i A-landskampe gennem årene.

Siden Richard Møller Nielsens død har alle DBU’s landshold optrådt med sørgebind i holdets første kamp, og den markering fortsætter derfor med HerreA-landsholdet, som onsdag aften møder England på Wembley Stadium i London.

Dagen efter Richard Møller Nielsens død mistede engelsk fodbold også en af deres helt store legender, Sir Tom Finney, 91 år.

28 dage efter sin debut for Preston North End i 1946 debuterede han for det engelske landshold i en landsholdskarriere helt frem til 1958, hvor han scorede30 mål i sine 76 landskampe. Han forblev tro mod sin klub, som han spillede i alt 569 førsteholdskampe for helt frem til 1960.

Inden landskampen onsdag aften vil Sir Tom Finney og Richard Møller Nielsen blive mindet med et minuts fælles klapsalver. Derudover vil de to landsholdspille i sørgebind til ære for de respektive afdøde.

Det danske landsholds sørgebind vil bære Richard Møller Nielsens navn og årstallene 1937-2014.


Læs mere her:

Richard Møller Nielsen i Fodboldens Hall of Fame

Mindeord om Richard Møller Nielsen

Allan Hansen: Uvurderlig betydning 

Richard Møller Nielsen død 

Richard Møller Nielsen hædres 

Log ind