Godkendt sidste EM-test

På trods af, at spillerne endnu engang leverede en god præstation på banen, så manglende den afgørende skarphed i begge felter, og Danmarks kamp mod Skotland endte 2-2.

De danske U19 kvinder spillede onsdag eftermiddag deres tredje og sidste kamp ved dette års La Manga turnering i Spanien. De første to opgør er endt med et nederlag til Frankrig og en uafgjort mod Irland. I dag blev det igen uafgjort, da holdet mødte Skotland.

Om knap en måned spiller U19 landsholdet om en EM-plads når holdet spiller Eliteround i Finland mod England, Finland og Serbien. I dag var holdets sidste test før det for alvor gælder, da holdet mødte Skotland i deres sidste testkamp i La Manga træningsturneringen.

I mandags blev det 1-1 mod Irland i en kamp, som de danske piger skulle have vundet, så det var et opsat dansk hold, som gerne ville slutte de syv dages træningstur af med en sejr. Danskerne skulle da også kun bruge 22 minutter til at bringe sig på vinderkurs. Amalie Thestrup færdiggør et flot dansk angreb, da hun sparker bolden sikkert ind på Nicoline Sørensens indlæg, som forinden blev spillet fri på kanten af en godt spillende Mille Poulsen på midten.

Desværre for Danmark, så var Skotland heldige og få udlignet små ti minutter senere, da skotterne scorer på et frispark, hvor vinden får godt fat i bolden og snyder Naja Bahrensheer i målet.

Skotland får også bragt sig foran 2-1, da de fem minutter senere igen får en tilfældig chance, da de indlæg forlænges af en dansk pande og pludselig ender for fødderne af de skotske angriber, som resolut sparker bolden i kassen. Så på trods af en første halvleg, hvor de danske piger i store perioder spiller godt fodbold, så er det alligevel Skotland, som kan gå til pause foran 2-1.

De danske piger fortsætter ufortrødent fra anden halvlegs start, og det giver pote efter 15 minutter, da Sarah Dyrehauge bringer balance i regnskabet. På trods af stort dansk pres og flere gode muligheder, så forbliver resten af halvlegen målløs og de danske piger må dermed igen nøjes med uafgjort i en kamp, som burde være vundet.

Det var på mange måder også en tilfreds Søren Randa-Boldt (red. U19 landstræner), som bagefter satte lidt ord på kampen. ,,Vi spiller i store perioder en god kamp, men vi skal være endnu skarpere i felterne, hvis vi vil gå hele vejen til EM til sommer. Jeg er igen rigtig godt tilfreds meget spillernes arbejdsindsats og fortsætter de udviklingen, så tror jeg på, at vi har en god chance for at spille op med England, Finland og Serbien om en måned.”

Om de danske spillere går hele vejen til EM afgøres den 5., 7. og 10. april, når holdet drager til Helsinki for at spille om en af de eftertragtede pladser ved EM slutrunden i Norge til sommer.