MENU

73 klubber vil have multibaner

Hele 73 fodboldklubber har ansøgt Nordea-fonden og DBU’s multibanepulje i anden ansøgningsrunde. Primo april afgøres det, hvilke klubber der modtager støtte. Næste ansøgningsrunde i 2015.


'Nordea-fonden og DBU's multibanepulje' uddeler fire millioner kroner i anden ansøgningsrunde. Foto: UNO A/S.


Nordea-fonden og DBU’s multibanepulje på i alt 10 millioner kroner har modtaget hele 73 ansøgninger fra danske fodboldklubber i anden ansøgningsrunde, der havde deadline 26. februar.

Det er fem klubber mere end i første ansøgningsrunde, hvor 68 klubber ansøgte puljen om støtte. 27 klubber er gengangere i ansøgningsbunken, og dermed er hele 46 klubber nye ansøgere i denne runde.

”Det er særdeles positivt, at så mange klubber har interesse i multibanepuljen, og at vi med puljen har mulighed for at imødekomme et stort behov. Ansøgningskravene til blandt andet finansiering og multibanens indretning og placering er øgede i denne anden runde, og alligevel har vi modtaget flere ansøgninger. Det vidner om stor motivation og fremsynethed hos klubberne,” siger fundraiser i DBU, Christian Bordinggaard.

Primo april offentliggøres det, hvilke klubber der i denne runde modtager op til halvdelen af anlægsomkostningerne til en multibane. Den anden halvdel af finansieringen skal sikres med delvis egenfinansiering og anden ekstern støtte.

Multibanepuljen på i alt 10 millioner kroner støtter anlæg af multibaner over en periode på tre år, og tredje og sidste ansøgningsrunde med to millioner kroner i puljen finder sted i 2015.

I første ansøgningsrunde i 2013 blev fire millioner uddelt til 12 multibaner i klubberne: LIF – Lystrup Fodbold, ORI-Fodbold, Saltum Idrætsforening, Harlev Idrætsklub, Boldklubben Vestia, Husum Boldklub, Ry Sportsklub, Thyholm Idrætsforening, Tørring Idrætsforening, Kerteminde Boldklub, Odder IGF Fodbold, Skive Idræts Klub. De første multibaner bygget med støtte fra Nordea-fonden og DBU’s multibanepulje forventes anlagt sidst på foråret 2014.

Læs mere
Ansøgning om tilskud til multibaner
Ny runde for ansøgning om støtte til multibaner (DBU-nyhed, 9. januar 2014)
4 millioner kroner til 12 nye multibaner (DBU-nyhed, 30. oktober 2013)
Mange vil have multibaner (DBU-nyhed, 13. september 2013)
10 millioner til multibaner (DBU-nyhed, 3. juli 2013)

Log ind