U21: Første nederlag under Jess Thorup

Det danske U21-landshold tabte torsdag aften 0-2 til Schweiz. Nederlaget var det første som U21-landstræner for Jess Thorup.

Generelt var det en rodet 1. halvleg for begge hold. Hverken Danmark eller Schweiz formåede at få sat deres spil, men alligevel var schweizerne det klart farligste hold, som også udnyttede de chancer de fik.

Den første schweiziske chance kom allerede efter fire minutter på en returbold efter en hovedstødsduel lige uden foran feltet, som bliver opfanget af Darco Jevtic, som sparker bolden i det lange hjørne.

Efter 27 minutter kommer Schweiz foran 2-0 efter hurtige schweiziske kombinationer, hvor bolden igen ender hos Darco Jevtic, som brager den i mål, helt uden chance for David Jensen.

Generelt var schweizerne skarpere og hurtigere på den sidste tredjedel af banen, mens det bedste danske forsøg var et landskud fra Lasse Vigen kort inden pausen, som dog passerede mål.

Danmark fik en klar bedre start på anden halvleg. De danske drenge pressede på, var mere med i kampen og kom da også til en chance efter 62 minutter hvor Kenneth Zohore sender bolden på tværes af feltet til Nicolaj Thomsen, som skyder, men bolden bliver pareret af forsvarsspiller.

Men der var ingen mål at hente – heller ikke til trods for syv udskiftninger i løbet af halvlegen. Kampen endte med en 2-0 sejr til Schweiz og dermed Jess Thorups første nederlag som U21-landstæner efter et år og 13 kampe på posten.

Kampen gav også officiel U21-debut til Frederik Holst, Alexander Scholz og Mikkel Vestergaard, som var blevet hasteindkaldt tidligere på dagen på grund af sygdom hos Andreas Cornelius.