Sjældent nederlag til Oldboyslandsholdet

Efter at have været ubesejret i mere end fire år, løb holdet ind i nederlag til AB's Pokalmestre fra 1999. Holdet tabte 2-3 på AB's dejlige anlæg i Bagsværd.

AB's pokalmestre fra 1999 med blandt andet Nicolai Stokholm i truppen, blev en for stor mundfuld for de dansk oldboys-spillere, der led sit første nederlag i fire år. foto: www.fodboldbilleder.dk

Nicolai Stokholm, Rene Henriksen og især Chris Hermansen var for stor en mundfuld for Oldboys-landsholdet til at striben af sejre i årenes forskellige opvisningskampe kunne resultere i endnu en. Især ABs angriber Chris Hermansen huserede i DBU-forsvaret, nærmest som det passede ham – og scorede alle AB's tre mål.

Allerede i kampens andet spilminut bragte Hermansen sit hold for an 1-0 på et godt fladt skud uden chance for DBUs målmand, Mogens Krogh. En chokstart, som de rød-hvide aldrig kom sig over, og som lagde grunden til den jubilerende hjemmeklubs sejr. Faktisk havde AB'erne adskillige flere chancer i løbet af første halvleg til at bringe sig yderligere foran inden pausen – men heldigvis for DBU-mandskabet red man stormen af på flot forsvarsarbejde med stopperen Martin Laursen og målmanden Mogens Krogh som de mest iøjnefaldende.

Efter pausens ”pep-talk” fra holdets to trænere, Allan Michaelsen og Sepp Piontek, og inklusive et par udskiftninger af spillere, ”fik piben heldigvis en anden lyd” i anden halvleg, så et større nederlag for Oldboyslandsholdet blev forhindret. Men holdet havde det alligevel svært overfor et godt kæmpende AB-forsvar og en særdeles dygtig og heldig AB-målmand i form af Thomas Larsen, der i sidste øjeblik havde fået chancen for pladsen, efter afbud fra den normale Peter Larsen.

Den ene store redning efter den anden hindrede DBU-mandskabet i at få bragt balance i målregnskabet. Man skulle faktisk helt hen imod kampens slutning, før end der igen kom gang i scoringerne, sikkert alene som udslag af lidt træthed i de gamles ben. Hele 4 scoringer blev det til i kampens sidste kvarter, 2 til hvert hold.

Først blev det 2-0 til ABerne på et af holdets få farlige modangreb, sat ind på et fint hovedstød af Chris Hermansen, minuttet efter et lignende hovedstød fra DBUs indskiftede Palle Sørensen til stillingen 2-1. Så endnu en scoring af Chris Hermansen fra AB på en lidt tilfældig ripost inde i det lille målfelt foran Mogens Krogh i DBU-målet, til stillingen 3-1, hvorefter herlighederne afsluttedes med et dejlig dribletur og et godt fladt skud fra Jeppe Tengbjerg til kampens slutresultat 3-2.

Kampfakta:

OPVISNINGSKAMP:

Tid og sted: Fredag den 20. juni 2014 kl. 18.30, Abs anlæg, Skovdiget, Bagsværd
Kamp: AB (DBU Pokalmestre 1999) – DBUs Oldboyslandshold (2 x 35 minutter)
Anledning: AB's 125 års Jubilæum
Tilskuere: ca.450
Resultat: 3-2 (1-0)(2-2)
Målscoringer: 2:(1-0, Chris Hermansen) – 58:(2-0, Chris Hermansen) – 59:(2-1, Palle Sørensen) - 67:(3-1, Chris Hermansen) – 68:(3-2, Jeppe Tengbjerg)

Startopstilling: Mogens Krogh – Steen Nedergaard – Martin Laursen – Ole Tobiasen (debut) – Henrik ”STORE” Larsen – Steven Lustü – Sig Tøfting – Martin Johansen – Michael Johansen – Rene O. Hansen – Peter Madsen

Udskiftningsspillere, der alle blev indskiftet: Brian Kaus – Palle Sørensen – Jeppe Tengbjerg