U16: Dansk sejr over Finland

Det blev til en dansk 2-1 sejr over Finland i U16-pigernes første kamp ved Nordic Cup i Sverige.

Den danske startopstilling mod Finland ved Nordic Cup 2014. Foto: DBU.

Det danske U16 pigelandshold kom godt fra start ved dette års Nordic Cup, da de fredag aften vandt 2-1 over Finland.

Der var flot opbakning fra de 48 danske tilhængere, der havde fundet vej til Gullmarsvallen i Lysekil fredag aften, og de blev vidner til en jævnbyrdig affære mellem de danske og finske U16-piger.

Danmark kom fint fra start, og det var tydeligt, at pigerne forsøgte at føre aftaler fra træningsbanen med i kamp. Dette resulterede da også i gode chancer til både Mille Gejl og Sofie Henriksen, men desværre uden scoring.

Efter 35 minutters spil sender Sofie et højt indlæg afsted mod bagerste stolpe, hvor Lykke Schou sætter panden på og gør det til 1-0 til Danmark. Kort efter 1-0 målet er finnerne tæt på en udligning, efter et stolpeskud der triller langs mållinjen, Katrine Svane er dog hurtig på bolden og får afværget. Kort før pausefløjtet gik den dog ikke længere, Alina Kosunen udligner til pausestillingen 1-1.

De danske piger kommer bedre med i 2. halvleg, hvilket giver mange gode danske muligheder. Efter 67 minutter bliver dette belønnet i en dansk scoring. Bolden ender hos Cecilie Stuck, der finder Anne Katrine Hansen inde i feltet og hun header bolden flot ind bag den finske keeper. Danmark holder Finland væk fra scoring i resten af kampen, takket være en godt spillende Katrine Svane i målet.

Danmark havde i dag to debutanter spil, både Mille Gejl og Kristine Dueholm var at finde i den danske startopstilling og de leverede begge en flot indsats.

”Jeg er rigtig glad for resultatet, medium glad for præstationen – jeg synes godt vi kunne have præsteret bedre. 2. halvleg viser, at vi er et klart bedre hold end Finland, vi skaber også flere chancer og alt i alt synes jeg det er en rigtig god start på turneringen,” udtaler U16 pigelandtræner Danny Jung efter aftenens kamp.

I morgen står de danske piger overfor en hård opgave, når de kl. 16 møder Tyskland som her til aften vandt 4-0 over Norge.