U17: Georgien fik revanche

Et effektivt georgisk landshold var skarpe på omstillingerne og vandt med 4-1, da de to U17-landshold mødtes i returopgøret.

Selvom kampen var blevet flyttet til kl. 19:00 i stedet for kl 17:30, var det næsten 33 grader varmt, da det danske U17 landshold gik på banen i Tblisi.

Og varmen så ikke ud til at genere drengene, for som i den første kamp fik holdet spillet bolden godt rundt og skabt flere muligheder for gennembrud uden dog helt at komme til de store åbne chancer.

Holdet forsøgte at udnytte de åbne områder, som opstod, men formåede ikke helt at få flyttet bolden hurtigt nok fra side til side, så Georgien fik lukket af.

Og da pludselig en georgisk spiller stod fri i bagerste del af feltet, og sparkede bolden på stolpen, så burde man måske have været advaret. Danmark fortsatte dog med at prøve at trænge gennem det georgiske forsvar, men to hurtige omstillinger i det 36. og det 38. minut betød, at Danmark måtte gå til pause bagud 2-0.

I pausen skiftede landstræneren fem spillere for at få set alle muligheder.

Anden halvleg startede igen med dansk overtag mod et georgisk hold, som stod noget lavere og satsede endnu mere på omstillinger.

Men det var stadig svært at få skabt de helt åbne muligheder. Og selvom holdet prøvede, så blev det til stadighed for lukket spil inde centralt.

Og som i første halvleg straffede Georgien Danmark på en omstilling og lidt senere på en aflevering centralt, hvor en georgisk spiller ikke blev markeret, og så var det 4-0.

Marco Ramkilde sluttede så med at reducere efter at Danmark havde haft tre store muligheder.

Men selv med et nederlag i kamp to, har der været rigtig gode tendenser og holdet kan se frem til en spændende kvalifikation i Andorra i næste måned.

Efter kampen udtalte Jan Michaelsen:

”Det er klart, at resultatet virker voldsomt. Det havde været anderledes, hvis vi havde scoret inden de scorer - specielt til 2-0. Vi skal dog være dygtigere til at spille med få touch, i små rum og hurtigere, så vi kan holde flow og true modstanderen,” sagde U17-landstræneren og fortsatte.

”Det er en opgave for os at blive bevidste om dette. Og vi må være opmærksomme på forsvarsspillet, som i dag ikke var så godt, som det kan være. Samtidigt docerer vi spillerne og vi skifter en del og det går ud over rytmen. Vi skabe fem store chancer og Georgien seks, så vi må arbejde med dette," slutter landstræneren

Næste opgave for U17-landsholdet er træningssamlingen i Tilst den 9.-10. september.