Projekt Høje Keepere

Vi har mange dygtige keepere rundt omkring i landet. Desværre har få en højde og en rækkevidde, som med målrettet træning kan dominere straffesparksfeltet - samtidig med at de er dygtige i alle spillets andre facetter.

Derfor ønsker DBU at gøre lidt ekstra for netop disse spillere.

Kriterier for deltagelse i projektet:

  • Spilleren og hendes keepertræner skal begge have lyst til at være med og kunne deltage i alle træninger.
  • Spilleren skal have en højde på mindst 175 cm som udvokset - eller stor rækkevidde, hvis hun er en smule lavere. (Ungdomsspillerne skal naturligvis ikke være så høje, men skal have et begrundet håb om at blive det)
  • Spillerne skal være mellem 13 år og 20 år.
  • Klubben skal være indstillet på, at DBU´s trænere kommer på besøg og agerer sparringspartnere, og de skal kunne stille baneplads og materialer (bolde, toppe) til rådighed på dagen.
  • Spilleren skal have motivationen til at træne målrettet og fokuseret for at blive elitespiller.

Vil du vide mere om projektet?

Projektet omfatter de spillere, samt deres keepertrænere, som ønsker at udvikle sine kompetencer som keeper og i øvrigt lever op til kriteriet.

Ungdomsspillere vil blive inddelt i små træningsgrupper, der er geografisk bestemt, mens seniorkeepere vil arbejde én til én.

Nye spillere og deres trænere bliver inviteret til en stor fællessamling (næste gang ultimo 2018), hvor DBU´s landstrænere vil lave to træningspas og fortælle mere om projektet. Der vil også blive lagt træningsgrupper og træningsplan.

Med undtagelse af den første fællessamling vil resten af træningen foregå i spillernes klubber eller på faste træningssteder - dette aftales med DBUs keepertrænere. De specifikke dage aftales på den første fællessamling. Vi forventer ikke, at alle keepertrænere har mulighed for at deltage hver gang, men som minimum når man selv er vært i klubben.

Det er vigtigt at understrege, at spillerne ikke nødvendigvis vil blive foretrukket på landsholdene. Projektet skal skabe flere forskellige typer af målmænd med højere niveau på sigt - og dermed flere at vælge imellem både i klub- og landsholdsregi. På landsholdene spiller de dygtigste spillere uanset størrelse.

For keepertrænerne:

DBU´s trænere vil foreslå træningsemner og agere sparringspartnere for klubbernes trænere, og på den måde vil alle blive klogere på, hvordan vi udvikler alle keepere bedst muligt og samtidig give lidt ekstra opmærksomhed til netop den type keepere, som vi har for få af på eliteniveau.

DBU´s keepertrænere vil forestå træningen. Grupperne kan udvides, efterhånden som flere keepere kommer til. Det kan også betyde, at flere af DBU´s trænere vil blive involveret. DBU´s keepertrænere er tovholdere på indholdsdelen og udvælgelsesdelen.

Har du en spiller med den rette profil, som endnu ikke er inde omkring talentarbejdet i DBU, og som gerne vil deltage, hører vi gerne fra dig.

Send en mail til heje@dbu.dk med kontaktoplysninger til spillerens træner - så vil vi tage kontakt.